Blogi fotodega loodusest ja reisidelt. Koos jutuga ja vahel ka ilma.

laupäev, 26. oktoober 2013

05. juuni 2013 - Mustoja rand, loojang

+ No comment yet
 See on järjekordselt postitus "las pildid ise räägivad". Oli väga ilus õhtu, kas suudan seda fotodega edasi anda, on teie otsustada.
Read more
kolmapäev, 23. oktoober 2013

28. september 2009 - Kunda, loojang

+ No comment yet

Postitasin pildid ja mõtlesin pikalt, mida lisada. Vahel pakub Loodus sellist emotsiooni, et sõnadega kirjeldada on väga keeruline. Võib olla suudab minu pildiseeria veidi seda teilegi edasi anda. 




Read more
esmaspäev, 21. oktoober 2013

10. juuli 2012 - Veltsi, kesksuve värvid

+ No comment yet

laupäev, 12. oktoober 2013

Tiik ja maja

+ No comment yet

Seda tiiki olen aastate jooksul loendamatu arv kordi näinud, sellest mööda käinud. On ka peal ja sees käidud (seda küll mitte viimasel ajal).

Read more
teisipäev, 8. oktoober 2013

Selisoo

+ No comment yet
Selisoo matkarada Ida-Virumaa Kalev Vask Eesti loodus Estonian Estonia nature photography bog swamp

Tööd tehes vaatasin ühe silmaga üle õla ja teisega lugesin ilmateadet, mis lubas et päikeseline oktoober saab kohe läbi. Otsustasin teha pikendatud lõuna. Võtsin Kiviõli Olerex-ist tortillaga kebabi - soovitan, väga hea, kuigi autot juhtides raske süüa, kastet palju. Veel tankisin - ei soovita, konkurentsi puudumise tõttu kallis.

Read more
esmaspäev, 7. oktoober 2013

Muraka rabas

+ No comment yet
Igal aastal olen üritanud vähemalt korra ka soo peal pildistamas käia. Ilm tundus paljulubav, kontrollisin veel veebikaameratest ümbruskonna ilma järgi.

Ilm.ee saidil on link - ilm reaalajas. Suur osa kaameraid on alla (linnavalitsuse) parkimisplatsile suunatud. Ülemusel hea kontrollida, kes tööl käib. Ilma kohta saab ainult teada kolm seisu. Asfalt märg, kuiv, lumine.

Veidi peale Oonurmet keerasin vasakule, mind jälitas kuskilt lõuna poolt ilmunud tume pilv. Kolm kilomeetrit suht talutavat metsateed matkaraja alguseni, täpselt nagu meie firma koduleht juhatas.

Jalgsi tuli rabani paar kilomeetrit metsarada ja edasi kiirkõnnil paar kilomeetrit (pilv ikka jälitas) pehmet ja vesist raba.

Jõudes lagedama soo äärde nägin, et võidujooksu pilvega olin kaotanud ja fotod mida lootsin jäävad tegemata.



Puhkasin veidi (toetudes keelele), nautisin vaikust ja asusin tagasiteele. Läbides rabaäärset metsa ilmus hetkeks ka päike.



Ületades Kaukvere jõge.



Pildi tegemiseks tuli seista libedal purdel, mille käsipuu eksisteeris ainult teoreetiliselt.

Etteruttavalt võin öelda, et paar päeva hiljem õnnestus rabasessioon palju paremini, hakkan seda lugu kirja panema.