Blogi fotodega loodusest ja reisidelt. Koos jutuga ja vahel ka ilma.

teisipäev, 16. juuli 2013

Saadjärv ja ümbruskond

+ No comment yet

Esialgu tahtsin postituse pealkirjaks panna "Kadunud järved" või "Leidmata järved".



Otsustasin sellel ilusal suvepäeval teostada ühe oma ammuse plaani: Vooremaa voored ja nende vahel olevad järved.



View Larger Map

Kaiavere järve juures (kaardil üleval veidi näha) mõtlesin, kas minna uurima pildistamisvõimalust kuid loobusin. Vimane kord üritas seal üks tädike mulle selgeks teha, et järve kaldal olevasse Vudila mängumaale võib siseneda ainult piletiga. Aga kuna hooaeg on läbi ja pileteid ei müüda - tähendab ei saagi siseneda.

Ei viitsinud siis tädiga vaielda, tegin kiirelt ühe pildi ja lahkusin.


Kaiavere järv.
See on pildistatud sellel tädiga vaidlemise päeval 16.09.12. Edasi jätkan käesoleva suve päevaga.












Allapoole sõites olin jõudnud Elistveresse, ristteel peatusin ja pidasin plaani. Kas uurida Elistvere järvele ligipääsu või sõita Tabivere peale. Otsustasin teise variandi kasuks. Tee oli remondis, kiirusega 15 - 20 kilomeetrit tunnis loksusin ühest künkast üles ja teisest alla kuni hakkas paistma Jõgeva - Tartu maantee.

Kuidas mul õnnestus nende järvede vahelt läbi sõita, märkamata väikestki vihjet nendele?  Eks peab teinekord seda marsruuti kordama, enne muidugi paremini ettevalmistudes. Selleks on kõige kindlam variant paluda abi sealkandis elavatelt või töötavatelt kolleegidelt.

Äksi juures rannaparklas seisis eht "rotikas" bemar. Kapott täiesti roostes, külgedel graffiti. Seltskond ise oli telgi Saadjärve äärde püsti löönud. Sealtpoolt lähenes veidi kännuämblikulaadse kõnnakuga sell, kes teatas: "Tead mees, ma lähen nüüd koos partidega ujuma!" Luiged loomulikult solvusid sellise avalduse peale.


Õnneks saabus kohale üks neiu, kes noormehe piknikuplatsile tagasi vedas.
Mina tegin järvest veel mõne pildi ja lahkusin.


Järvest kirdesuunas üritasin teeäärsel künkal olevaif hobuseid pildistada. Kahjuks ei olnud läheduses autot võimalik teisi liiklejaid segamata peatada / parkida. Seepärast on pilt tehtud kiiruga auto aknast.
Loomulikult peatasin selleks ajaks auto (keset teed).

Järgmine foto on tehtud Juula küla juures.



Üks maanteeäärne puu Palamuse ja Jõgeva vahel.



Koduteel üritasin veel jäädvustada viljapõllu taha loojuvat päikest.





Postita kommentaar