Blogi fotodega loodusest ja reisidelt. Koos jutuga ja vahel ka ilma.

laupäev, 18. jaanuar 2014

Viitna - Neeruti

+ No comment yet
talvine loojang Kadrina lähedal

Hommikul avastasin, et auto tagaluuk oli kinni jäätunud.  (Infoks omadele soojal maal: öösel oli 20 - 25 kraadi külma). Luugisulatuskaubandusfotoreisi toimumine oli otsustatud.


Viitna järve ääres oli esimens peatus. Järve äärde pääsemiseks oli vaja läbida lumine võsa. Esimese kahe sammuga oli kraevahe lund täis, kolmandaga vajusin peaaegu põlveni vette. Talvine Viitna järv jäi seekord pildistamata.

Viitna Kadrina maantee.




Pikkjärv.



Neeruti mäeharjal oli veel päev täies jõus.

Talvine Neeruti


Edasi sõites märkasin suurt hulka autosid, mis esimesel pilgul tundusid seisvat keset kitsast teed mida ääristasid väga järsud ja sügavad orud. Ümberpöörata ei olnud võimalik, sõitsin lähemale.

Selgus, et tegemist oli üritusega "lapsed kelgutama", mille parkimine oli korraldatud järgnevalt:
Länkarid ja muud maasturid seisid kelgunõlva juures tee peal. Tavalised sõiduautod olid sada meetrit edasi suht lund täis parkimisplatsil.

Kuidagimoodi sain teel seisvatest masinatest mööda ja peatusin poole teel nende ja parkimisplatsi vahepeal nagu minu pargimaasturile kohane. Vaevalt sain autost välja kui avanes suure länkari uks ja sealt väljus tüsedamat sorti supermani kostüümi (värvid olid küll samad) kandev härra. Ta vaatas mind sellise pilguga, et kobisin kiiresti autosse ja sõitsin parkimisplatsile.

See foto on tehtud veidi hiljem, ühte või kahte "pargin kus tahan" autot on veel näha. Mul on palju sõpru ja töökaaslasi - maasturiomanikke, kes küll ei pelga oma autodega lumme sõita (või oli antud juhul asi asi viitsimises).




Kui keegi ei tea, siis sellise päikese pildile püüdmiseks tuleb ava väikseks (numbri järgi suureks) keerata. Kasutasin ava f/22.



Edasi Neeruti järvede juurde sõita ei olnud mõtet, seal oli juba öö. Pealegi paistis vasakul taevasse kerkiv suur suitsusammas, et seda uurida pöörasin kõrvalteele.
Kohale jõudes sekgus, et tegemist oli lõkke, mitte hiigelahjuga. Kerge tuul oli suitsu kõrvale kallutanud.



Lõpetuseks veel üks loojangupilt. See on tehtud paar minutit enne päises olevat fotot.

Postita kommentaar