Blogi fotodega loodusest ja reisidelt. Koos jutuga ja vahel ka ilma.

teisipäev, 8. juuli 2014

Italianissimo ehk sissejuhatus

+ No comment yet
järjekord Leedu - Poola piiril märts 1995
Itaalia bussireis juuli 2014 ...
Ilmselgelt ei ole esimene pilt sellest aastast vaid fotomeenutus minu esimeselt itaalia reisilt märtsis 1995. Järgevates postitustes võib veel juhtuda, et kasutan ka fotosid ja meenutusi esimeselt tripilt.

Enne seda 95. a. reisi valmistasin ennast ette hankides Fr. Tuglase reisikirjad Itaaliasse 1945. a. väljaande. Sellest on ka uustrükk aastast 2011 "Noorusmälestused. Esimene välisreis"
Kuigi nüüd on netist võimalik leida piisavalt materjali soovitan seda raamatut kõigile huvilistele ja ka endale enne järgmist "saapa" külastust.

Kui 95.a  reisil peale Tuglase ja geograafiaõpiku muud infot oli praktiliselt võimatu leida, siis hetkel on pigem probleemiks sobiva leidmine sellest infotulvast, mida nett täis on. Üritan ringreisi postitustes teieni tuua peale piltide ja oma muljete ka linke ja kokkuvõtteid leitud huvitavamatest materjalidest. Eriti palju nägin vaeva Rooma postitusega (kuid ka Pompei, Vesuuv jne.) Hetkel on kahjuks puudu Veneetsia ja Vatikani postitused, vist pean selleks neid kohti veel kolmas kord külastama.

Samuti ei ole mul hetkel selle reisi kokkuvõtet.  Plaanisin seal kirjutada teemal kas valida reisibüroost bussireis või mitte.

Seepärast toon siin ära lingi Turismifännklubi blogi bussireiside temaatilised postitused. Kes plaanivad oma esimest bussiturismireisi, lugege need postitused kindlasti läbi.

Tiitlipildil seisame Leedu - Poola piiril. Jõudsime sinna õhtul kell kuus ja liikuma saime järgmise päeva pealelõunal. Sellised ooteajad piiril olid sel ajal suhteliselt tavapärased. Ootamatu oli selle reisi lõpp, sest Läti - Eesti piiril ootas meid mitmekilomeetrine järjekord ja kokkuvõttes 7 tunnine ooteaeg. Nimelt jõudsime piirile 30. märtsi õhtul ja esimesest aprillist kehtestati eestis autode impordimaks. Lõunanaabrid otsustasid sellest kasu lõigata ja teatasid, kas makstakse iga sisseveetava auto eest XX dollarit või pääsete koju esimesel aprillil. Kired olid lõkkele löönud, kuid mõni tund enne keskkööd leiti mingi lahendus, sest saba hakkas liikuma. Meie saime üle piiri peale ühte öösel.

Kui sel aastal tekkis võimalus sarnaseks bussireisiks, mõtlesin veidi enne nõusoleku andmist. Piiril sabasseismist ja ööotsa sõitmist seekord karta ei olnud. Küll oli graafik väga pingeline (tegelikkuses tänu mitmetele bussi riketele veel rohkemgi) ja turismi tipphooaeg ja eeldatavalt väga palav ilm.

 Postituse lõpetuseks üks telefonipilt anno 2014 Leedu-Poola piirilt. Nn tehnopeatus vedelikukoguste vähendamiseks-suurendamiseks. Muuseas kahekorruselise bussi teiselt korruselt võib küll parem väljavaade olla, kuid kõikide selliste tehnopeatuste puhul võtab väljasaamine ikka väga palju aega. Keskel paistab katusealune kuhu "pan tolliülem" tahtis üheksakümneviiendal meie bussi kohvritest lasta tühjaks laadida. Õnneks ei olnud seal hetkel vaba ruumi...




Postita kommentaar